Oikeat lajikkeet käyttötarkoitukseen

= kiinteämaltoinen = yleisperuna = jauhoinen

Asterix

Kotitalous- ja suurtalouskäyttöön kiinteänä yleisperunana, hyvät keitto- ja paisto-ominaisuudet, mainio annosperuna. Malto vaaleankeltainen. Hyvä tummumisenkestävyys sekä raakana että keitettynä. Kauniin punainen kuori.

Lady Felicia

Matalasilmäinen pitkänsoikea mukula. Viljelyssä hyvä taudinkestävyys. Kiinteä kauniin keltainen malto. Keittotummuminen erittäin vähäistä. Tämä uudehko hollantilainen lajike on saavuttanut nopesti asiakkaiden suosion.

Nicola

Kiinteämaltoinen, sileäkuorinen ruokaperuna. Mukulat pitkänomaisia, matalasilmuisia, keltamaltoisia. Soveltuu hyvin myös salaattiperunaksi. Alhainen tärkkelyspitoisuus

Van Gogh

Mukulat ovat soikeita ja suhteellisen tasakokoisia. Malto kauniin keltainen. Rikkikiehuminen keskimääräistä vähäisempää. Suomen suosituimpia lajikkeita.

Victoria

Suurimukulainen lajike, jonka keittolaatu on erinomainen. Malto on keltainen ja mukulat säännöllisen kauniita ja matalasilmuisia. Hyvä varastointikestävyys.

Rosamunda

Jauhoinen, vaaleankeltamaltoinen ruokaperunalajike. Mukulat punakuorisia, kookkaita, soikeita, sileitä. Laatu hyvä. Malto jauhoinen. Uuniperunalajike, joka soveltuu hyvin myös muusiperunaksi.

Tässä mainittujen lisäksi toimitamme myös lajikkeita MELODY, FAMBO, LADY CHRISTL, RIKEA, SIIKLI, DITTA ja VELOX.