Perunalajikkeet

Oikeat lajikkeet käyttötarkoitukseen

Suupohjan Perunalaakso Oy

Tiesitkö, että Suomessa on yli 100 eri perunalajiketta? Me tuotamme monipuolisesti perunaa eri käyttötarkoituksiin, alta löydät lisää tietoa lajikkeistamme. Perunoidemme jäljitettävyys on ensiluokkaista, sillä kaikki viljelyprosessin vaiheet ovat omissa käsissämme.

 

Ajattelemme työssämme aina loppuasiakasta. Siksi teemme jatkuvaa kehitystyötä löytääksemme asiakkaidemme käyttöön maamme parhaat ja maukkaimmat perunat. Syvä ymmärrys perunanviljelyn prosessista mahdollistaa räätälöidyt ratkaisut, jotka tukevat perunan käyttötarkoitusta mahdollisimman hyvin.

 

Toimimme ISO 22000 -järjestelmän ehdoilla

 

Vuosikymmenten kokemuksen tuoman tietotaidon avulla voimme jakaa osaamista viljelijöidemme kesken. Yhteistyömme mahdollistaa esimerkiksi uusien perunalajikkeiden testaamisen tehostetusti niin, että yksi tila voi testata uutta perunalajiketta kaikkien puolesta. Näin voidaan tehostaa koko tuotantoprosessia ja valita parhaat lajikkeet jatkotuotantoon ilman, että isompi tuotantokapasiteetti kärsii.

 

Kaikki perunalajikkeemme käyvät läpi tiukan laadunvalvontaprosessin modernissa tehtaassamme. Toimimme ISO 22000 -laatujärjestelmän ehdoilla.

Asterix

Kotitalous- ja suurtalouskäyttöön kiinteänä yleisperunana, hyvät keitto- ja paisto-ominaisuudet, mainio annosperuna. Malto vaaleankeltainen. Hyvä tummumisenkestävyys sekä raakana että keitettynä. Kauniin punainen kuori.

Lady Felicia

Lady Felicia on melko kiinteämaltoinen ruokaperuna, joka sopii erinomaisesti kuorimoiden ja suurkeittiöiden käyttöön. Hyvä väri ja maku. Sisäinen laatu pysyy tasaisena koko varastointikauden. Ei sokeroitumista eikä keittotummumista.

Rosamunda

Jauhoinen, vaaleankeltamaltoinen ruokaperunalajike. Mukulat punakuorisia, kookkaita, soikeita, sileitä. Laatu hyvä. Malto jauhoinen. Uuniperunalajike, joka soveltuu hyvin myös muusiperunaksi.

Melody

Melody on yleiskäyttöinen, keltamaltoinen ruokaperuna, joka soveltuu hyvin kuorimokäyttöön. Tasakokoiset, matalasilmäiset, kauniin kirkaskuoriset mukulat. Hyvä väri ja muoto. Hyvä maku ja rakenne. Kiinteä tai lievästi jauhoinen. Ei keittotummumista.

Colomba

Colomba on kasvurytmiltään aikainen, jopa varhainen lajike. Se tuottaa nopeassa tahdissa kauniin keltaiset, pyöreät satomukulat. Colomban kuori on ensiluokkaisen sileä ja kirkas, ja kuori kestää nostokoneen aiheuttaman mekaanisen rasituksen jo aikaisessa vaiheessa kesää.

Sunita

Sunita on aikainen ja kirkaskuorinen pääsadon lajike, joka soveltuu niin pesuperunaksi kuin kuorintaan

Soraya

Suurisatoinen lajike, myös luomuun
Aikainen kiinteä ruokaperuna
Keltamaltoinen kuorintalajike